Doe de 250 ml slagroom en de suiker in een kleine steelpan en voeg de koffie hieraan toe. Zet dit op laag vuur op en laat de suiker volledig oplossen. Breng het niet aan de kook!
Ondertussen week je de gelatine blaadjes in koud water voor ongeveer 5 minuten
Zodra de suiker is opgelost, knijp je de gelatine uit en dit voeg je bij de warme vloeistof. Los de gelatine op.
Voeg nu de yoghurt toe en roer dit goed door. Haal de zaadjes uit de kardemom peulen en plet die in een vijzel fijn. Strooi door je pannacotta mengsel en roer goed door.
Schenk in de 6 pannacotta bakjes, dek af met plastic folie en zet in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Liever een hele nacht.
Serveer de pannacotta met slagroom. Deze klop je op met de suiker en de gemalen kardemom.
Strooi wat gehakte chocola eroverheen.
Notities
Om de pannacotta te storten neem je de aluminium pannacotta bakjes en deze doop je even in een bakje met heet water. Zorg dat het niet over het randje heen komt.Neem nu een schoteltje en leg die op de pannacotta. Draai in een beweging op en terwijl je het goed vasthoudt schud je een of een paar keer flink naar beneden. Als het goed is hoor je een plop en ligt de pannacotta nu netjes op je schoteltje. Haal het bakje eraf en serveer de pannacotta.