Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Kokos limoen garnalen met avocado dip
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
400
gr
grote garnalen
rauw, gepeld en schoongemaakt
40
gr
kokosrasp
40
gr
amandelmeel
1
ei
losgeklopt
Rasp van 1 limoen
Avocadodip
1
avocado
3
el
mayonaise
Sap van ½ limoen
Olie om in te bakken
Instructies
Maak twee bakjes. In de een doe je de kokosrasp en het amandelmeel. Hier meng je de limoenrasp ook doorheen.
In de ander doe je het losgeklopte ei.
Dip nu de garnalen eerst in het ei en daarna door je kokosmengsel. Leg even op een bord.
Verhit een grote koekenpan met ruim olie. Bak hierin je garnalen goudbruin en gaar.
Maak een avocadodip door de avocado te pureren met een staafmixer samen met de mayonaise en de limoen.
Serveer de garnalen met de avocadodip.
Gang:
Voorgerecht
Keuken:
Kerst
Trefwoord:
garnalen, kokos, limoen
Nutrition
Calorieën:
343
kcal
,
Koolhydraten:
8
g
,
Eiwit:
25
g
,
Vet:
25
g
,
Verzadigd vet:
6
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
6
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
7
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
206
mg
,
Natrium:
206
mg
,
Kalium:
561
mg
,
Vezels:
5
g
,
Suiker:
2
g
,
Vitamine A:
139
IU
,
Vitamine C:
5
mg
,
Calcium:
99
mg
,
Ijzer:
2
mg