Doe de bloem in een grote kom en roer de gist, zout en suiker erdoorheen. Is de melk koud verwarm dan tot lauwwarm. Meng beetje bij beetje bij je bloemmengsel tot je een glad beslag hebt. Voeg het zout toe en mix het geheel met deeghaken of een houten lepel tot je een glad beslag hebt. Het moet vloeibaar zijn.
Laat afgedekt met een theedoek op een warme plek ongeveer een uur rijzen.
Verwarm je frituurpan of doe de olie in een grote pan. De olie moet 180˚C zijn om de bollen te bakken. Roer je beslag voor het bakken nog even door en maak met een ijslepel of twee eetlepels mooie oliebollen die je in de olie laat zakken. Dit gaat het handigste als je de lepels voor je ze in het beslag doopt even in de hete olie houdt. Dan glijdt het daarna goed van de lepels af. Doe niet teveel in de frituurpan om te voorkomen dat alles aan elkaar gaat plakken. Als de ene kant gaar en bruin is draait de bol zich als het goed is vanzelf om. Zo niet help dan een handje met twee vorken.