Dit traditionele recept voor een kastanjekoek uit Toscane is zoet door het kastanjemeel en de rozijnen die meegebakken worden.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 35 minutenmin
Totale tijd: 45 minutenmin
Porties: 10stukken
Equipment
bakvorm 10 x 25 cm of ronde bakvorm van 26 cm doorsnede
Ingrediënten
250grkastanjemeel
400mlwater
20grpijnboompitjes
50grrozijnen
1takjerozemarijn
Snufje zout
Olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 175˚C
Week de rozijnen in warm water
Zeef het kastanjemeel met het zout in een grote kom. Voeg het water toe in een dun stroompje terwijl je continue roert om klontjes te vermijden. Ga door met het water toevoegen tot je een glad en vloeibaar deeg hebt. Het is vergelijkbaar met pannenkoekbeslag qua dikte.
Voeg de helft van de pijnboompitjes toe en de uitgelekte rozijnen (knijp het water er even goed uit) Roer goed door.
Neem een bakvorm en vet deze goed in met de olijfolie.
Doe hier het beslag in.
Strooi de overige pijnboompitjes eroverheen met de rozemarijn naaldjes.
Besprenkel met wat extra virgin olijfolie en bak het in de oven voor 25-30 minuten of tot de kastanjekoek stevig is aan de bovenkant en her en der gebroken is .