Heerlijk bijgerecht tijdens de feestdagen of hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
30grgedroogde porcini
240grkastanjes
6elolijfolie
3sjalotjesgesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
3takjesrozemarijn
1elverse tijmgesneden
500grgemengde paddenstoelen
2elcoconut aminos
350grplakken courgette
Instructies
Week de gedroogde porcini in 350 ml heet water en zet apart.
Doe 150 gr van de kastanjes in de keukenmachine met 150 ml water en draai dit tot een romig geheel. Hak de overige kastanjes grof.
Verwarm 2 el van de olijfolie in een grote anti aanbakpan. Bak de sjalotjes met een beetje zout tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe, de gehakte kastanjes, tijm en de rozemarijn en bak nog 2 minuten langer.
Maak de gemengde paddenstoelen schoon en snij ze in kleinere stukjes. Voeg dit toe aan de pan met nog 2 el extra olijfolie en wat peper en zout. Voeg de takken rozemarijn ook toe (deze verwijder je straks weer)
Bak tot ze zachter beginnen te worden. Giet eventueel overtollig vocht af.
Giet nu de gedroogde paddenstoelen af en bewaar het weekwater. Voeg de gewelde paddenstoelen ook toe aan de pan samen met de kokosnoot aminos en bak nog eens twee minuten mee.
Maak met een dunschiller mooie lange linten van twee courgettes en leg die even apart. Snij de rest van de courgette in kleine stukjes. Bak de courgettestukjes even goed op en voeg deze bij je kastanje-paddenstoel mengsel.
Voeg de kastanjesaus toe en roer dit even goed om. Voeg een beetje van het weekwater toe tot je een romige saus krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en verwijder de rozemarijn.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Neem een mooie ovenschaal en doe hier een laagje van de saus onder in de schaal.
Maak rolletjes van de courgette en verdeel die over de schaal. Duw wat van het sausmengsel in de rolletjes en verdeel de rest over de bovenkant.
Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten en serveer heet.