Verwarm de oven voor op 200˚C. Haal van 600 gram van de kerstomaten de takken af en doe die met knoflook, balsamico, olijfolie, zout en peper in een ovenschaal en zet voor ongeveer 15 minuten (of tot de tomaten zacht zijn geworden) in de oven.
Ondertussen bak je de spinazie in gedeeltes tot deze geslonken. Breng dit op smaak met zout en peper.
Meng de tomaten en de gehakte basilicum door de spinazie.
Zet een grote pan met gezouten water op en kook hierin de lasagne bladen voor. Doe dit voor ongeveer 3 minuten voor elk blad. Ik doe dit in gedeeltes om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan kleven.
Leg nu op de bodem van je ovenschaal twee bladen lasagne. Verdeel hier 1/2 van je spinazie/tomaatmix over en verdeel hier de helft van je mozzarella over. Herhaal dit nog een keer en eindig met de laatste lasagnebladen.
Bedek deze nu met de dunne plakjes halloumi en zorg dat de hele bovenkant is afgedekt. Let de overgebleven tomaten hierop. Bak dit voor 15-20 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar. Verdeel wat van de pesto erover en serveer.