Dit eenvoudige kerstdessert ziet er ondanks de eenvoud uit alsof je dagen in de keuken hebt gestaan om dit te maken.
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 8personen
Equipment
Grote glazen schaal van 22 cm doorsnede
Spuitzak met spuitmondje
Ingrediënten
1flinke pot aardbeienjam
500mlslagroom
3elsuiker
2stuksbitterkoekjespudding(Mona)
3elsuiker
1zakamarettikoekjes(hou een paar apart voor de bovenkant)
1zakcantuccini
2takjesVerse munt
250grverse aardbeien
Decoratie
200grVerse frambozen
1handvolmini meringuekant en klaar schuim
Instructies
Neem de glazen schaal en doe een laag aardbeienjam onderin de schaal. verdeel hieroverheen de cantuccinikoekjes. Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de cantuccini. Hou wat slagroom achter voor de topdecoratie.
Snij de aardbeien nu doormidden en plaats ze met de open kant in een ring rondom tegen het glas aan. De rest van de aardbeien verdeel je over het midden.
Doe nu de bitterkoekjespudding over de aardbeien en verdeel dit enigszins gelijkmatig (het komt niet zo nauw)
Op de bitterkoekjespudding komen nu de amaretti koekjes.
Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met een spuitmondje. Maak hier mooie toefjes van op de bovenkant. Daartussendoor verdeel je de amaretti, frambozen, rode bessen en wat takjes munt.