Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Dep de ossenhaas droog en bestrooi ruim met peper en zout.
Verhit ruim roomboter en olijfolie in de pan en bak de ossenhaas heel kort rondom aan zodat de buitenkant net aangebraden is en de binnenkant nog rauw. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Snij de champignons heel fijn in kleine blokjes.
Doe weer wat olijfolie in de pan en voeg ook hier een flinke klont boter aan toe. Voeg de gehakte champignons en de tijm toe en bak ze tot ze goudbruin zijn en zacht.
Breng de champignons op smaak met peper en zout en schenk de witte wijn erover.
Laat dit nu ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot de wijn geabsorbeerd is door de champignons en het mengsel niet meer vochtig is.
Neem twee grote stukken huishoudfolie en rol daar de bladerdeeg over uit.
Verdeel hierover de plakken prosciutto, daaroverheen smeer je de helft van de champignons en daarop zet je de ossenhaas. Verdeel over de ossenhaas de rest van de champignons.
Gebruik de huishoudfolie om alles op te rollen en draai aan de uiteinden om alles zo strak mogelijk te krijgen. Zorg dat de naad aan de onderkant ook goed dicht zit.
Zet dit nu voor minimaal 30 minuten tot 24 uur in de koelkast om op te stijven.
Klop het eigeel met een klein scheutje melk, haal daarna het huishoudfolie los en besmeer de bovenkant van de beef wellington met het eigeel.
Bak de beef wellington nu ca. 30 minuten tot een kerntemperatuur van ca. 45 graden voor medium rare. Elke oven is anders dus check vooral je thermometer!
Haal hem uit de oven en laat ca. 15-30 minuten staan voor je hem gaat aansnijden.