Check hieronder de diverse bereidingswijzen voor verschillende soorten aardappelpuree
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 35 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediƫnten
Rustieke aardappelpuree
1kgkruimige aardappels
25-50grroomboter
150mlwarme melk
peper en zout
nootmuskaatoptioneel
Gladde aardappelpuree
1kgkruimige aardappels
150grroomboterop kamertemperatuur
150mlwarme melk
peper en zout
nootmuskaatoptioneel
Instructies
Rustieke aardappelpuree
Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Breng in ruim water met zout aan de kook. Kook de aardappel voor ongeveer 20 minuten of tot gaar.
Giet af en laat goed uitdampen. Gebruik een pureestamper om de aardappels te prakken.
Verwarm de melk met de boter (optioneel; je kunt de boter er ook zo bij doen. Maar warm voorkom je dat de aardappels teveel afkoelen) en giet dit langzaam bij de aardappels. Gebruik niet alles tegelijk. Misschien heb je meer of minder nodig. Afhankelijk van het gewenste resultaat.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Gladde aardappelpuree
Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Breng in ruim water met zout aan de kook. Kook de aardappel voor ongeveer 20 minuten of tot gaar.
Giet af en laat goed uitdampen. Gebruik een pureeknijper om de aardappels te prakken. Heb je die niet? Dan kun je de aardappels ook door een grove zeef of een vergiet drukken. Probeer dan niet teveel te wrijven maar druk de aardappels er echt doorheen.
Snij de boter in blokjes en meng die tezamen met de warme melk (niet kokend!) door de aardappelpuree. Ga door met mengen tot je de goede consistentie hebt.