1/2pompoenik gebruikte een blauwe pompoen. Ongeveer 1 kilo
1uigesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
2rijpeperengeschild, in blokjes
1litergroente- of kippenbouillonmeer naar keus
200grgemengde paddenstoelengehakt
200grgekookte kastanjesgehakt
2elpeterseliegehakt
paarblaadjessalie
peper en zout
Instructies
Maak de pompoen schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in stukken.
Verhit een grote soeppan met wat olijfolie en bak eerst de ui tot deze glazig is. Voeg nu de knoflook toe en de pompoenblokken.
Bak dit even mee. Giet nu de bouillon erbij en breng aan de kook
Doe de peerstukjes erbij. Zodra de groente zacht is pureer je de soep met een staafmixer.
Ondertussen bak je de paddenstoelen in een koekenpan tot goudbruin. Voeg de gehakte kastanje op het laatst toe en bak even kort mee. Bak de salieblaadjes even mee.
Meng de champignons en de kastanjes met de gehakte peterselie. Verdeel de soep over kommen en serveer met het champignonmengsel en de blaadjes salie.