Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Rode koolsalade met appel en wortel
De perfecte salade voor de winter. Lekker knapperig met zoete accentjes door de appel en de cranberries
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
200
gr
rode kool
geraspt
1
appel
in blokjes
1
wortel
geraspt
2
el
gedroogde cranberries
2
el
gehakte walnoten
Dressing
2
el
mayonaise
1
el
citroensap
1
el
appelciderazijn
Peper en zout
1
el
adobosaus
uit blikje chipotle in adobo
Instructies
Snij of rasp de rode kool fijn. Doe dit in een kom en meng het met de appelstukjes, geraspte wortel, gedroogde cranberries en de walnoten.
Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen en breng op smaak met peper en zout.
Gang:
Bijgerecht, Salade
Keuken:
paleo
Trefwoord:
appel, rode kool, walnoten
Nutrition
Calorieën:
299
kcal
,
Koolhydraten:
37
g
,
Eiwit:
4
g
,
Vet:
17
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
11
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
3
g
,
Transvet:
0.03
g
,
Cholesterol:
6
mg
,
Natrium:
138
mg
,
Kalium:
505
mg
,
Vezels:
7
g
,
Suiker:
26
g
,
Vitamine A:
6272
IU
,
Vitamine C:
66
mg
,
Calcium:
74
mg
,
Ijzer:
1
mg