Voor dit drankje heb je wel even geduld nodig. Het moet namelijk een dag of 30 staan voor het ultieme drankje! Van de shrub gebruik je vervolgens elke keer een paar eetlepels. Je doet er dus lang mee!
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Wachttijd: 30 dagend
Totale tijd: 30 dagend15 minutenmin
Ingrediƫnten
250mlappelciderazijn
125mlhoning
4grote perziken
5cmverse gembergeschild en geraspt
5kardemom peulengecrushed
1vanillestokje
1kaneelstokje
1weckpot van 750 ml
Instructies
Roer de appelciderazijn en honing door elkaar tot de honing opgelost is.
Was de perziken en droog ze. Snijd in kleine stukjes en doe ze samen met de gember, kardemom, kaneel en vanillestokje in een weckpot van 750 ml.
Prak de stukjes perzik fijn met een lange lepel of vork.
Schenk de azijn/honing mix in de weckpot en roer door.
Bedek de pot met een koffiefilter en sluit de pot.
Zet weg op een koele, donkere plek en laat het 30 dagen staan. Roer iedere twee dagen het mengsel even door. Zorg ervoor dat al het fruit met vloeistof is bedekt en vul eventueel aan met extra appelciderazijn.
Giet na 30 dagen de vloeistof door een zeer fijn vergiet of zeef en vang het vocht op. Dit is je shrub.
Voeg 1 of 2 el shrub toe aan bruisend mineraalwater voor een heerlijk verfrissend drankje!