Het roosteren van de zoete aardappel kun je doen terwijl ze al doormidden zijn gesneden. Je kunt ze ook in het geheel roosteren, gewikkeld in aluminiumfolie. Dit duurt langer maar de binnenkant blijft dan wel mooier en smeuïg
Verwarm de oven voor op 200˚C. Borstel de zoete aardappels schoon en snij ze in de lengte doormidden.
Leg ze in een ovenschaal en bestrijk met wat olijfolie. Prik met een vork een paar keer in
Rooster ze in de oven voor 30-40 minuten of tot een vork er makkelijk in geprikt kan worden.
In de tussentijd verhit je een koekenpan met wat olijfolie. Hierin bak je de ui glazig. Voeg nu de knoflook toe en de gele paprika en bak tot deze gaar zijn.
Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
Maak de saus door de ingrediënten hiervoor goed te mengen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de geroosterde zoete aardappel over 4 borden en top elke zoete aardappel met de gehaktmix. Bestrooi met de kerstomaatjes en serveer met de saus erbij.