Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.67
van
3
stemmen
Hartige taart met tomaatjes en gorgonzola
Lekker gevulde hartige taart met veel zoete tomaatjes, gorgonzola en verse basilicum om te serveren
Voorbereidingstijd:
20
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
min
Totale tijd:
45
minuten
min
Porties:
8
personen
Equipment
4
kleine quichevormpjes met losse bodem
1 Quichevorm van 22 cm
Ingrediënten
1
pak
deeg voor hartige taart
3
eieren
100
ml
slagroom
1
el
Italiaanse kruiden
gedroogd
1
tl
chilivlokken
peper en zout
200
gr
kerstomaatjes
75
gr
gorgonzola
75
gr
geraspte kaas
basilicum voor erover
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Vet een quichevorm in en bekleed met het deeg. Bedek met bakpapier en bakbonen (of gedroogde rijst) en bak blind voor ongeveer 20 minuten
Terwijl je de vorm bakt bereidt je de vulling. Klop de eieren los met de slagroom, Italiaanse kruiden, chilivlokken en peper en zout.
Verdeel de tomaatjes over de bodem van de voorgebakken quiche. Verdeel het roommengsel erover en top de quiches met de gorgonzola en de geraspte kaas.
Bak in de oven voor een minuut of 20 of tot goudbruin en gaar.
Serveer de quiche met verse basilicum
Gang:
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken:
Vegetarisch
Trefwoord:
gorgonzola, tomaat
Dieetsoort:
Vegetarisch
Nutrition
Calorieën:
152
kcal
,
Koolhydraten:
4
g
,
Eiwit:
7
g
,
Vet:
12
g
,
Verzadigd vet:
7
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
3
g
,
Transvet:
0.01
g
,
Cholesterol:
92
mg
,
Natrium:
214
mg
,
Kalium:
135
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
1
g
,
Vitamine A:
646
IU
,
Vitamine C:
6
mg
,
Calcium:
147
mg
,
Ijzer:
1
mg