Meng alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kommetje en klop dit even goed door om te mengen. Zet dit even apart.
Klop het ei los en doe de arrowroot (de 45 gr) in een aparte kom.
Doe de blokjes kip bij het ei en roer even om zodat alle kipblokjes wat van het ei hebben meegekregen. Voeg dit nu bij de arrowroot en zorg dat alle kip wat van de arrowroot meekrijgt. Eventueel teveel klop je eraf. (dit gaat het makkelijkste in een zeef)
Zet de instantpot nu op sauté en wacht tot het goed heet is. Voeg dan de kokosolie eraan toe.
Bak de kipstukjes in twee gedeeltes. Haal ze indien nodig even wat los terwijl je ze erin doet. Bij mij plakte alles wel een beetje aan elkaar dus de blokjes heb ik er een voor een in gedaan.
Eenmaal aangebakken haal je de kip eruit en je bakt de volgende batch. Haal ook deze uit de pan en verwijder eventuele aangekoekte stukjes uit de pan.
Voeg nu de sesamolie toe en bak de sesamzaadjes, de knoflook en de gember in de pan. Voeg de kip weer toe en giet de saus en de kippenbouillon erbij. Roer het geheel even goed door.
Zet de instantpan nu op high pressure voor 5 minuten. Doe de deksel erop en wacht tot het klaar is.
Gebruik nu de quick release knop om de stoom te verwijderen (denk om de hete stoom!) Ondertussen meng je de 2 tl arrowroot met een beetje bouillon (water kan ook) tot een glad papje en dit voeg je toe aan de pan. Roer even door tot het begint te binden. Zet de instantpot uit en serveer de sticky chicken met bloemkoolrijst.