Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Driekleurige wortelsalade met rozijnen
Deze salade is als bijgerecht voor 4 personen geschikt
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
rasp
Ingrediënten
6
grote
wortels
in diverse kleuren (of alleen oranje is natuurlijk ook goed)
50
gr
rozijnen
of meer naar smaak
50
gr
hazelnoten
geroosterd en gehakt
dressing
2
el
mayonaise
1
el
citroenazijn
1/2
limoen
sap
peper en zout
naar smaak
Instructies
Begin met het raspen van de wortels. Ik doe dit op een grove handrasp maar dit kan natuurlijk ook met een keukenmachine.
Doe de wortelrasp in een kom en voeg de rozijnen toe. Rooster de hazelnoten en voeg deze toe.
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Gang:
Bijgerecht, Lunch
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
rozijnen, wortel
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo, Vegetarisch
Nutrition
Calorieën:
208
kcal
,
Koolhydraten:
23
g
,
Eiwit:
3
g
,
Vet:
13
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
4
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
7
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
3
mg
,
Natrium:
122
mg
,
Kalium:
540
mg
,
Vezels:
5
g
,
Suiker:
6
g
,
Vitamine A:
18051
IU
,
Vitamine C:
8
mg
,
Calcium:
55
mg
,
Ijzer:
1
mg