Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.67
van
6
stemmen
Avocadosalade met gegrilde perzik
Dit lekkere zomerse gerecht is behoorlijk vullend door de avocado. Geen perzik in het seizoen? gebruik dan gerust een andere soort stevig fruit die gegrild kan worden.
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
eieren
3
perziken
1
el
olijfolie
2
avocado’s
100
gram
veldsla
8
plakjes
parmaham
Verse basilicum
Dressing
1
el
mosterd
1
el
honing
4
el
olijfolie
Sap van ½ citroen
Peper en zout
Instructies
Kook de eieren hard.
Verwijder de pitten van de perziken. Bestrijk de perzikhelften met de olijfolie en gril ze in een hete grillpan voor ongeveer 3 minuten per kant.
Schil en ontpit de avocado’s en snijd in dunne plakken. Maak er desgewenst avocadoroosjes van.
Verdeel de veldsla over 2 borden, leg op elk bord 3 perzikhelften, 1 avocado en 4 plakjes parmaham.
Serveer met de honing mosterd dressing
Gang:
Maaltijdsalade
Keuken:
paleo
Trefwoord:
avocado, perzik
Nutrition
Calorieën:
846
kcal
,
Koolhydraten:
50
g
,
Eiwit:
13
g
,
Vet:
71
g
,
Verzadigd vet:
11
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
166
mg
,
Natrium:
191
mg
,
Kalium:
1717
mg
,
Vezels:
17
g
,
Suiker:
29
g
,
Vitamine A:
4817
IU
,
Vitamine C:
54
mg
,
Calcium:
87
mg
,
Ijzer:
4
mg