Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed goed door elkaar. Maak een bal van het deeg, leg in een ingevette, schone schaal en dek af met een schone theedoek. Laat de bal rijzen op een warme plek, ongeveer 45 minuten of tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg uit op het aanrecht (smeer in met olie om plakken te voorkomen) tot een rechthoekige lap van ongeveer 35 bij 40 cm.
Meng de ingredienten voor de vulling en verdeel over het deeg. Zorg dat er een centimeter rondom vrij blijft. Rol de lap op langs de langste kant, vouw goed dicht en snijd in gelijke stukken
Maak de karamelsaus door de ingredienten te mengen. Schenk de saus vervolgens onder in de ingevette ovenschaal. Leg hier de rolletjes op met de snijkant naar boven toe. Laat de schaal met rolletjes nog ongeveer een half uur rijzen terwijl je de oven voorverwarmt op 180˚C.
Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Keer de ovenschaal om op een groot bord, zodat de deegrolletjes met de sauskant naar boven liggen.
Meng de ingredienten voor de roomkaastopping en spuit die over de bovenkant van de kaneelbroodjes.