Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Rabarbertaartje
Een heerlijk makkelijk rabarbertaartje dat je keer op keer wilt maken
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
min
Totale tijd:
55
minuten
min
Porties:
8
personen
Equipment
taartvorm van 22 cm
met losse bodem
Ingrediënten
Voor de korst
100
gr
amandelmeel
2
el
arrowroot
2
el
kokosbloesemsuiker
1/8
tl
zout
2
el
gesmolten kokosolie
Vulling
110
gr
amandelmeel
1
el
arrowroot
¼
tl
zout
65
gr
kokosbloesemsuiker
70
gr
kokosolie
niet gesmolten
1
groot ei
150
gr
rababer in dunne plakjes
1
tl
citroenrasp
1
el
citroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C
Vet een vlaaivorm in met een losse bodem en zet deze apart.
Maak het deeg door de ingredienten hiervoor goed te mengen. Druk dit in de vorm en probeer het zo egaal mogelijk te verdelen.
In de keukenmachine meng je alle ingredienten voor de vulling met uitzondering van de rabarberstukjes.
Verdeel de vulling over de bodem en druk de stukjes rabarber in de bovenkant.
Bak het in de oven voor ongeveer 30-40 minuten of tot goudbruin en gaar.
Laat volledig afkoelen voor je het voorzichtig uit de vorm haalt.
Gang:
Koek
Keuken:
paleo
Trefwoord:
amandelmeel, rabarber
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
312
kcal
,
Koolhydraten:
19
g
,
Eiwit:
6
g
,
Vet:
26
g
,
Verzadigd vet:
12
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
20
mg
,
Natrium:
140
mg
,
Kalium:
62
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
8
g
,
Vitamine A:
49
IU
,
Vitamine C:
2
mg
,
Calcium:
76
mg
,
Ijzer:
1
mg