Okonomiyaki oftewel een hartige Japanse pannenkoek is ineens aankomen waaien. En met een goede reden want deze heerlijke, vullende pannenkoek is een prima maaltijd! Ik ben geen fan van nori, dus heb dat hier achterwege gelaten maar hou je er wel van dan is het lekker om de pannenkoek bij het serveren te bestrooien met bijvoorbeeld wat gehakte nori of wat katsuobushi
Begin met het maken van de sauzen. In beide gevallen mix je de ingredienten hiervoor goed door elkaar en zet in aparte kommetjes opzij voor later gebruik. Wil je de okonomiyaki saus wat dikker hebben doe het dan in een steelpan, breng aan de kook en laat een beetje indikken. Gebruik eventueel een tl arrowroot.
Neem een ruime kom en meng hierin de eieren, water, tapioca, cassave, zeezout, zwarte peper, chilivlokken, sesamzaad en fijngesneden bosui. Mix alles goed samen tot je een dik beslag hebt.
Voeg de gesneden kool toe en roer het goed door.
Het lijkt in het begin alsof je niet genoeg beslag hebt voor de kool maar dat komt goed.
Je kunt er voor kiezen om het beslag in vier gedeeltes te bakken of één grote pannenkoek te maken.
Verhit je koekenpan met ruim olie, doe het beslag erin en druk een beetje aan. Leg plakjes ontbijtspek aan de bovenkant en bak de eerste kant ongeveer 3-5 minuten. Draai om en bak de andere kant ook ongeveer zo lang.
Leg de pannenkoek op een bord en besmeer met de rode saus. Vervolgens drizzle je de mayonaisesaus eroverheen en eindig je met de topping van je keus.