Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.15
van
7
stemmen
Courgetti met citroen en ricotta
Een heerlijk fris gerecht uit Weeklight van Donna Hay
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
2
personen
Equipment
Spirelli
Ingrediënten
2
courgettes
julienne of door een spirelli
100
gr
ricotta
1
citroen
rasp
1
teentje
knoflook
geperst
peper en zout
1
el
olie
50
gr
parmezaanse kaas
geraspt
basilicum
om te serveren
Instructies
Verhit een koekenpan met de olie en bak hierin het teentje knoflook even aan. Voeg de citroen toe en de courgetti.
Bak het geheel even heel kort en bestrooi met peper en zout
Serveer de courgetti met dotjes ricotta erover verdeeld en ruim parmezaanse kaas en basilicum erover.
Gang:
Diner
Keuken:
Vegetarisch
Trefwoord:
citroen, courgette, ricotta
Auteur:
Donna Hay
Nutrition
Calorieën:
298
kcal
,
Koolhydraten:
14
g
,
Eiwit:
18
g
,
Vet:
21
g
,
Verzadigd vet:
9
g
,
Cholesterol:
43
mg
,
Natrium:
460
mg
,
Kalium:
668
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
7
g
,
Vitamine A:
822
IU
,
Vitamine C:
64
mg
,
Calcium:
448
mg
,
Ijzer:
2
mg