Voor deze quiche is de baktijd erg afhankelijk van welke bakvorm je gebruikt. Een platte quichevorm is sneller klaar dan een springvorm. Ga uit van een baktijd tussen de 20 minuten en een half uur, maar check vooral hoe het met je eiermengsel gaat.
Verwarm de oven voor op 180˚C.Meng in een kom alle ingrediënten voor de korst en kneed goed door.
Vet een springvorm of een quichevorm in en bekleed met bakpapier. Gebruik je een quichevorm dan zonder bakpapier.
Verdeel het deeg met je handen over de bodem van de vorm en vorm een rand omhoog.
Bak de bodem 15 minuten voor.
Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan en laat de uienringen op laag vuur langzaam karameliseren. Hoe langer je ze laat sudderen des te zoeter ze worden. Een minuutje of 10-15 is lekker. Voeg op het laatst de eetlepel balsamico toe en bak dit even mee.
Klop de eieren in een kom met de kokosmelk, bieslook, zout en peper.
Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de uien hierover.
Bak de quiche in ongeveer 20 minuten gaar.
Verdeel de gerookte zalm erover en serveer met vers geknipte dille.