Doe de noten met snuf zout in een kom, zet onder water en laat 4 uur tot een nacht weken.
Giet de noten af en spoel ze goed af met koud water.
Doe de noten in een blender, voeg 1,5 liter water toe en blend 2 minuten. Begin op lage snelheid en voer snelheid snel op naar hoog.
Voeg de ahornsiroop toe en meng goed door.
Zet een vergiet klaar met hierin een stuk kaasdoek, een schone theedoek of een schoon tshirts en zorg dat het er goed overheen hangt. Zorg dat je een opvangbak onder het vergiet hebt staan.
Giet hierin je notenmengsel en laat het geheel uitlekken. Knijp eventueel het vocht uit het mengsel door de punten naar je toe te vouwen of hang het op zodat het goed uit kan lekker.
De notenpulp kun je weggooien maar je kunt het ook goed laten drogen en het dan als meel gebruiken.
De notenmelk blijft in de koelkast een week goed.
Voor de ijskoffie
Vul een groot glas met ijsblokjes, schenk hier 200 ml notenmelk op en voeg dan een kopje espresso toe.