Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Hartig notenbrood (Engelse ’nut’roast)
8 personen | 75 minuten
Ingrediënten
2
el
gebroken lijnzaad
5
el
water
2
bosui
zeer fijn gesneden
150
gr
wortel
zeer fijn gesneden
100
gr
shiitake paddenstoelen
zeer fijn gesneden
1
knoflookteentje
geperst
½
tl
zout
3
el
olijfolie
1
tl
paprikapoeder
1
tl
gedroogde tijm
50
gram
amandelen
50
gram
hazelnoten
50
gram
walnoten
2
ei
35
gram
rozijnen
zeer fijn gehakt
1
el
citroensap
½
tl
baking soda
65
gram
amandelmeel
Instructies
Laat het lijnzaad 15 minuten in het water weken.
Verwarm de oven voor op 200C.
Bak de groenten met de knoflook in de olijfolie op laag vuur in 10 minuten zacht.
Voeg de paprikapoeder en gedroogde tijm toe en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de noten in een keukenmachine en maal tot ze de grootte van broodkruimels hebben.
Doe de notenmix, groenten, ei en rozijnen in een grote kom, voeg citroensap, baking soda en amandelmeel toe en meng met je handen goed door.
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
Doe het deeg in het cakeblik en druk met je vingers of met een lepel goed aan.
Pak het cakeblik in met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
Verwijder het folie n laat nog 20 minuten bakken tot de bovenkant bruin in.