Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.65
van
17
stemmen
Paprikasoep met gehakt
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
min
Porties:
4
Ingrediënten
500
gram
rundergehakt
1
ui
gesnipperd
2
teentjes knoflook
geperst
1
tl
gedroogde italiaanse kruiden
1
tl
paprikapoeder
2
rode paprika’s
in kleine blokjes gesneden
400
gram
tomatenblokjes
500
ml
groentebouillon
2
el
tomatenpuree
verse peterselie
Instructies
Bak het gehakt gaar en rul in een droge koekenpan.
Voeg de ui, knoflook, kruiden, zout en paprikapoeder toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de paprika, tomatenblokjes, bouillon en tomatenpuree toe en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
Strooi er peterselie over.
Gang:
Soep
Keuken:
paleo
Trefwoord:
gehakt, paprika
Nutrition
Calorieën:
397
kcal
,
Koolhydraten:
18
g
,
Eiwit:
25
g
,
Vet:
26
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Transvet:
2
g
,
Cholesterol:
89
mg
,
Natrium:
783
mg
,
Kalium:
900
mg
,
Vezels:
4
g
,
Suiker:
10
g
,
Vitamine A:
2721
IU
,
Vitamine C:
89
mg
,
Calcium:
81
mg
,
Ijzer:
5
mg