Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.80
van
5
stemmen
Kip tandoori ovenschotel met bloemkool
Een heerlijk gerecht met kip en bloemkool. Makkelijk uit de oven!
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
40
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
250
ml
kokosmelk
3
tl
tandoori kruiden
1
el
citroensap
1
el
olijfolie
500
gram
bloemkoolroosjes
2
rode uien
in schijfjes
400
gr
kipdijfilet
handje
rozijnen
Instructies
Verwarm de oven voor op 225˚ graden.
Roer de kokosmelk, tandoori kruiden en citroensap door elkaar.
Doe de bloemkoolroosjes en de ui in een ovenschaal en giet de helft van de tandoorisaus eroverheen.
Leg de kipdijfilets erop en giet de andere helft van de saus erover.
Zet voor 30 minuten in de oven, schud of roer halverwege om.
Strooi de rozijnen erover en serveer warm
Gang:
Diner
Keuken:
paleo
Trefwoord:
bloemkool, kip, tandoori
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
465
kcal
,
Koolhydraten:
23
g
,
Eiwit:
21
g
,
Vet:
34
g
,
Verzadigd vet:
17
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
98
mg
,
Natrium:
129
mg
,
Kalium:
902
mg
,
Vezels:
4
g
,
Suiker:
5
g
,
Vitamine A:
83
IU
,
Vitamine C:
67
mg
,
Calcium:
72
mg
,
Ijzer:
4
mg