Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.34
van
3
stemmen
Kip teriyaki wok met peultjes
Een lekker makkelijk wokgerecht met kip teriyaki en peultjes
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Voor de teriyakisaus
60
ml
appelsap
4 el
3,5
el
coconut aminos
2
el
appelciderazijn
1
tl
geraspte gember
1
teentje
geperste knoflook
1
tl
arrowroot
Voor de kip teriyaki met peultjes:
1
el
olijfolie
4
kipdijfilet
in stukken gesneden
80
ml
homemade teriyakisaus
zie boven
200
gram
peultjes
sesamzaad
Instructies
Maak eerst de teriyaki saus: meng hiervoor alle ingrediënten goed door in een steelpan.
Verwarm 1 tot 2 minuten op middelhoog vuur, constant roerend met een garde tot de saus licht ingedikt is.
De saus is in een goed afgesloten pot 2 weken houdbaar in de koelkast.
Blancheer de peultjes 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een wok.
Bak de stukken kip goudbruin en gaar.
Voeg de teriyakisaus en de peultjes toe en wok nog 2 minuten goed door.
Bestrooi met sesamzaadjes en serveer direct. Lekker met bloemkoolrijst.
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
kip, peultjes, snel
Nutrition
Calorieën:
641
kcal
,
Koolhydraten:
19
g
,
Eiwit:
39
g
,
Vet:
45
g
,
Verzadigd vet:
11
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
221
mg
,
Natrium:
776
mg
,
Kalium:
726
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
6
g
,
Vitamine A:
867
IU
,
Vitamine C:
13
mg
,
Calcium:
62
mg
,
Ijzer:
3
mg