Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Banoffee pie maken
Een snelle versie van de banoffee pie
Porties:
12
personen
Ingrediënten
1
blikje
dulce de leche
280
gr
bastogne koeken
1 pak
100
gr
roomboter
gesmolten
4
bananen
3
el
lemoncurd
200
ml
slagroom
1
tl
vanille extract
50
gr
pure chocola
gehakt (of chocolade vlokken)
Instructies
Neem een vlaaivorm met een losse bodem en vet deze licht in.
Doe alle bastognekoeken in de keukenmachine en maal deze fijn. Roer de gesmolten roomboter erdoor.
Stort het mengsel in de klaarstaande vorm en druk dit goed aan met je handen of met een lepel. Zet dit minimaal 1 uur in de koelkast.
Haal uit de koeling en smeer het lekker dik in met de dulce de leche. Snij twee van de bananen in plakjes en verdeel dit over de karamellaag.
Klop de slagroom stijf met de lemoncurd en het vanille extract en verdeel de slagroom over de taart.
Garneer met de overige banaan en de fijngehakte chocola
Gang:
Dessert
Keuken:
Amerikaans
Trefwoord:
banaan, dulce de leche
Nutrition
Calorieën:
287
kcal
,
Koolhydraten:
33
g
,
Eiwit:
2
g
,
Vet:
17
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Cholesterol:
41
mg
,
Natrium:
198
mg
,
Kalium:
246
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
15
g
,
Vitamine A:
478
IU
,
Vitamine C:
4
mg
,
Calcium:
34
mg
,
Ijzer:
2
mg