Zet een steelpannetje op met de cranberries, ahornsiroop, sinaasappelsap, kaneelstokje en de steranijs. Laat dit rustig koken tot alle cranberries geknapt zijn. Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Zet apart
Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de ui voor 5 minuten zachtjes tot glazig. Snij de appels in kleine blokjes.
Snij de varkenshaas in de lengte in en klap open. Snij hem dus niet helemaal door.
Sla de varkenshaas plat met een vleeshamer of met een deegroller. Bestrooi het nu rondom met peper en zout naar smaak.
Besmeer met een dun laagje van de cranberrysaus
Beleg dit met de kastanjes, ui, appel en de verse kruiden.
Rol de varkenshaas strak op in de lengte. Bind dicht met slagerstouw.
Verwarm de oven voor op 180˚C
Bak de varkenshaas in een hete koekenpan tot rondom goudbruin. Zet in de oven om af te bakken in ongeveer 10-12 minuten. Laat het vlees rusten en snij dan in mooie plakken.