Een heel verrassend recept van niemand minder dan Angelique Schmeink
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediƫnten
Hangop
500mlGriekse yoghurt
3elhazelnootolie
Sinaasappelsiroop
500mlsinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
8elhoning
1kaneelstokje
3stukssteranijs
3stukskardemom
1blikjeMutti kerstomaatjes
Geroosterde amandelschaafselvoor erover
Instructies
Hangop
Neem een stuk kaasdoek of een theedoek. Spoel deze goed uit en knijp het meeste vocht eruit. Hang het doek in een vergiet en schep hierin de Griekse yoghurt. Laat dit uitlekken voor ongeveer 4 uur in de koeling.
Schep daarna de hangop van de doek af en roer de hazelnoot (of amandel) olie erdoor.
Sinaasappel-specerijensiroop
Doe het sinaasappelsap in een lage brede pan (koekenpan kan goed) en voeg de kaneel, steranijs, kardemom en 6 el van de honing toe. Breng aan de kook en laat het op laag vuur voor 15 minuten inkoken.
Haal door een fijnmazige zeef en giet in een kleinere pan.
Kerstomaatjes
Haal de kerstomaatjes uit de saus en dep ze af met keukenpapier. Voeg de tomaatjes toe aan de siroop en verwarm zachtjes tot de siroop om de tomaatjes gaat zitten.
Haal de tomaatjes eruit en kook de siroop verder in met de resterende honing.
Serveer de tomaatjes met de hangop, de sinaasappelsaus en de geroosterde amandelen.