ovengerecht van BOERENKOOLGNOCCHI met balsamicotomaatjes
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
1,2kgcherrytomaten uit blik
2eetlepels balsamico
4tenen knoflookin plakjes
2takjes basilicum
500mlkippen- of groentebouillon
zeezout en grofgemalen zwarte peper
1eetlepelolijfolie extra vergine
fijngeraspte parmezaan en basilicumblaadjesvoor erbij
Boerenkoolgnocchi
200gfijngesneden boerenkoolbladgeblancheerd, goed uitgelekt
2theelepels fijngeraspte citroenschil
80gfijngeraspte parmezaan
480gverse ricotta
2eetlepels fijngesneden bladpeterselieblaadjes
100gvolkorenrijstmeelgezeefd, plus extra om te bestuiven
zeezout en grofgemalen zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe de tomaten, balsamico, knoflook, takjes basilicum, bouillon en zout en peper in een grote, diepe ovenslee. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven of tot de saus borrelt.
Meng voor de gnocchi de boerenkool, citroenschil, parmezaan, ricotta, peterselie, het meel en zout en peper in een grote kom (het mengsel moet een beetje plakkerig zijn).
Verdeel het gnocchideeg in 4 stukken en vorm er op een licht bebloemde snijplank rollen van 30 cm van. Snijd elke rol in stukjes van 4 cm, druk ze voorzichtig een beetje plat en zet apart.
Voeg de gnocchi toe aan de pruttelende balsamicotomaten, sprenkel de olie erover en zet onafgedekt nog 15 minuten in de oven of tot de gnocchi gaar zijn.
Schep de gnocchi en tomaten in kommen, bestrooi met parmezaan en basilicumblaadjes en dien op.