Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
In een mengkom combineer je de amandelmeel, tapioca, lijnzaad, 100 gr van de suiker, 1 el van de kaneel, zout, bakpoeder en baking soda en roer goed om. Zet apart.
In een kleine kom combineer je de overgebleven 2 el suiker en 1 el kaneel
In een grote kom klop je de eieren samen met het sinaasappelsap, kokosolie en vanille tot goed gecombineerd. Roer de droge ingrediënten door de natte tot je geen meel meer ziet.
Roer de cranberries en de amandelen erdoor
Doe de helft van het beslag in de klaarstaande vorm, bestrooi met het kaneel-suiker mengsel en doe dan de andere helft erbij. Strooi de rest van de cranberries erop en strijk glad met een spatel.
Bak in de voorverwarmde oven voor 50 minuten of tot licht goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal er dan uit met behulp van het overhangende bakpapier. Laat volledig afkoelen voor je het snijdt.