Heb je een slowcooker doe dan de bouillon, runderlappen, laurier en de tomatenpuree in de slowcooker en zet op de hoge stand voor ongeveer 6-7 uur of tot het vlees uit elkaar valt.
Dit kan uiteraard ook in een pan met dikke bodem. In dat geval verhit je de pan eerst. Voeg je eerst wat olie toe aan de pan en bak de blokjes rondom bruin. Voeg de laurier, bouillon en tomatenpuree toe. Hou rekening met het feit dat je meestal meer vocht nodig hebt in een gewone pan dus check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet voeg dan nog wat extra bouillon of water toe. Kook op laag vuur voor ongeveer 3-4 uur of tot het vlees uit elkaar valt.
Giet het vlees af en vang het kookvocht op.
Laat afkoelen tot lauwwarm. Je kunt het ook heet in de bowl doen. Wat je zelf het lekkerste vindt.
Bouw de bowl op als volgt: begin met een laag bloemkoolrijst. Verdeel daarover de rode kool, de avocadoblokjes en de kerstomaatjes en eindig met het rundvlees.
Maak een dressing door een paar eetlepels van het kookvocht te mengen met mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de dressing bij de bowl en bestrooi met wat verse peterselie
Bewaar ook de rest van het kookvocht voor de volgende dag als een heerlijke basis voor een saus.