Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter.
Draai de koeken tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? Doe dan de koeken in een theedoek, vouw die goed dicht en sla er dan op met een deegroller of een pan tot je fijne kruimels hebt.
Meng de boter goed door de kruimels heen.
Neem 4 minivormpjes met een doorsnee van ongeveer 5-7 cm (of maak 1 grotere vorm) en bekleed deze met bakpapier rondom.
Druk met een lepel de bodem er stevig in.
Maak de vulling door de roomkaas, poedersuiker, limoenrasp, vanille en slagroom in een mengkom te doen en draai deze glad. Laat even doorkloppen tot het indikt.
Week ondertussen de gelatine in koud water.
Doe het limoensap in een klein pannetje en verwarm dit tot net onder het kookpunt. Los hier de gelatineblaadjes in op en giet dit bij je roomkaasmengsel.
Klop nog even goed door en verdeel het dan over de vier vormpjes.
Strijk glad aan de bovenkant en zet voor minimaal vier uur in de koeling of liever nog de hele nacht.
Haal uit de vormpjes en bekleed met kerstsprinkles en rode besjes