Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Kerstbrood uit de koekenpan
Een kruising tussen een kerststol en een kerstcake is dit snelle kerstbrood
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Porties:
6
personen
Ingrediënten
300
gr
bloem
15
gr
bakpoeder
= 1 zakje
¼
tl
zout
140
gr
cranberries en fijn gesneden abrikozen
100
gr
marsepein
in kleine blokjes gesneden
300
ml
melk
8
el
honing
2
eieren
90
gr
roomboter
gesmolten
1
el
koekkruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Je kunt dit brood bakken in een ovenbestendige koekenpan. Dat is de makkelijkste manier.
Doe bloem, bakpoeder, zout en koekkruiden in een kom en meng dit door.
Voeg het gesneden gedroogde fruit toe en de stukjes marsepein. Meng dit even goed door zodat alle stukjes wat van de bloem krijgen.
Voeg de eieren, melk, honing en gesmolten boter erdoor en roer even goed door tot het gemengd is. Roer niet te lang.
Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur met ruim boter.
Giet je beslag in de koekenpan en bak even kort. Zet dan in de oven en laat voor 20 minuten bakken of tot gaar en goudbruin.
Serveer met roomboter.
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
kerst, kerststol
Nutrition
Calorieën:
574
kcal
,
Koolhydraten:
93
g
,
Eiwit:
11
g
,
Vet:
19
g
,
Verzadigd vet:
9
g
,
Cholesterol:
89
mg
,
Natrium:
177
mg
,
Kalium:
476
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
48
g
,
Vitamine A:
552
IU
,
Vitamine C:
1
mg
,
Calcium:
210
mg
,
Ijzer:
4
mg