Of je deze prachtige krans nu wilt serveren als kerstontbijt of als dessert, je maakt er sowieso de blits mee!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 40 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediënten
2groteblikken croissantdeeg
1potjeaardbeienjamzonder stukjes
vers fruit om te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Rol beide blikken deeg uit op een oppervlak bestoven met bloem.
Leg ze in de lengte naast elkaar en druk alle naden dicht van de voorgeperforeerde croissantvormpjes.
Plak ook de twee stukken aan elkaar zodat je 1 grote lap overhoudt.
Smeer die nu helemaal in met een dunne laag jam. Hou wat van de zijkanten vrij.
Rol de lap nu in de lengte op.
Snij de rol nu in de lengte doormidden. Hou aan het uiteinde een stukje aan elkaar. Dat maakt het zometeen makkelijker.
Neem een ronde springvorm van 24 cm en bekleed die met bakpapier.
Vlecht de twee strengen van de rol nu tot een geheel en draai dit tot een ronde krans. Leg dit in het bakblik en fatsoeneer de vlecht een beetje tot een rond geheel. Het komt niet zo nauw, straks ziet het er evengoed geweldig uit.
Bak in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot de krans goudbruin is en gaar.
Serveer de krans met vers fruit, slagroom en/of poedersuiker