Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Coquilles met kruidenrijst en citroendressing
Coquilles (st. Jakobsschelpen) zijn een van mijn favoriete zeevruchten en supersnel klaar.
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
400
gr
bloemkoolrijst
8
coquilles
Peper en zout
2
el
kokosolie
150
gr
sugar snaps
klein gesneden
½
courgette
gesneden
½
tl
chili
2
el
peterselie
fijngehakt
Dressing
3
el
citroenolie
Sap van 1 citroen
Peper en zout
Instructies
Verhit een ruime pan met 1 el kokosolie en bak hierin de sugarsnaps en de courgette gaar. Voeg de chili toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze even mee. Maak de dressing door de ingredienten met elkaar te mengen.
In een andere koekenpan verhit je de andere eetlepel kokosolie en bestrooi de coquilles met peper en zout.
Bak ze aan elke kant ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin en net gaar zijn.
Voeg de kruiden aan de rijst toe en serveer de coquilles erop. Geef de dressing er apart bij en een schijfje citroen.
Gang:
Diner
Keuken:
paleo
Trefwoord:
bloemkool, bloemkoolrijst, coquilles, zomers
Nutrition
Calorieën:
154
kcal
,
Koolhydraten:
19
g
,
Eiwit:
14
g
,
Vet:
4
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Cholesterol:
14
mg
,
Natrium:
303
mg
,
Kalium:
999
mg
,
Vezels:
6
g
,
Suiker:
8
g
,
Vitamine A:
997
IU
,
Vitamine C:
153
mg
,
Calcium:
84
mg
,
Ijzer:
3
mg