Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Vegan salade met andijvie, rode kool en zoete aardappel
Dit recept is vegan, maar wil je liever vlees erbij dan is het erg lekker met wat kip of stukjes tonijn of makreel
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
2
zoete aardappels
gekookt in blokjes
200
gr
andijvie
gesneden
200
gr
rode kool
fijn gesneden of geraspt
75
gr
geraspte wortel
75
gr
gemengde noten
geroosterd en gehakt
Dressing
½
el
grove mosterd
2
el
citroensap
2
el
olijfolie
1
tl
ahornsiroop
Snufje zout
Instructies
Meng alle ingredienten voor de salade bij elkaar. Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Serveer de salade met de dressing en eet meteen
Gang:
Lunch
Keuken:
paleo
Trefwoord:
andijvie, andijviesalade, vegan salade, zoete aardappel
Dieetsoort:
vegan
Nutrition
Calorieën:
309
kcal
,
Koolhydraten:
36
g
,
Eiwit:
7
g
,
Vet:
17
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Natrium:
104
mg
,
Kalium:
831
mg
,
Vezels:
8
g
,
Suiker:
9
g
,
Vitamine A:
20805
IU
,
Vitamine C:
38
mg
,
Calcium:
102
mg
,
Ijzer:
2
mg