Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.34
van
3
stemmen
Quinoasalade met zoete aardappel
Een lekkere makkelijke en snelle salade
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
140
gr
quinoa
ongekookt
1
zoete aardappel
groot ongeveer 250 gr
300
gr
gekookte rode bieten
50
gram
rozijnen
1
appel
125
gr
spinazie
25
gr
pompoenpitten
Instructies
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
Schil eventueel de zoete aardappel en snijd in blokjes. Je kunt de schil er ook om laten zitten
Kook de zoete aardappelblokjes ongeveer 10 minuten
Snijd de gekookte rode bieten en doe deze alvast in een saladekom
Laat de rozijnen wellen in een bakje met warm water
Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in stukjes en voeg bij de rode biet.
Snijd de bladspinazie grof en doe deze ook in een saladekom
Giet de zoete aardappel, rozijnen en quinoa af en voeg deze bij de rest van de ingredienten in de kom
Garneer met pompoenpitten
Gang:
Lunch
Keuken:
Vegetarisch
Trefwoord:
andijviesalade, quinoa, spinazie, zoete aardappel
Auteur:
Suzanne Brummel
Nutrition
Calorieën:
658
kcal
,
Koolhydraten:
128
g
,
Eiwit:
19
g
,
Vet:
11
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Natrium:
520
mg
,
Kalium:
1750
mg
,
Vezels:
18
g
,
Suiker:
35
g
,
Vitamine A:
22015
IU
,
Vitamine C:
29
mg
,
Calcium:
163
mg
,
Ijzer:
8
mg