Verwarm de oven voor op 135˚C. Snijd intussen de vetlaag van het buikspek kruiselings in. Meng de ingredienten voor de rub door elkaar.
Leg het buikspek op de vetkant en wrijf de vleeskant royaal in met de rub. Rol het buikspek vanaf de brede kant strak op en knoop met rolladetouw als een rollade op.
Bestrijk met olijfolie en bestrooi rondom met zwarte peper en zeezout. Leg de porchetta op het rooster in het midden van de oven (zet een braadslee onder het rooster als je geen zin hebt om naderhand de oven schoon te maken)
Laat de porchetta ongeveer 3,5 uur garen tot deze zacht aanvoelt.
Verhoog de oventemperatuur naar 225˚C en rooster de porchetta in 10-15 minuten mooi goudbruin.
Haal de porchetta uit de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.
Lekker met limoenrisotto en rucolasalade
Notities
In het oorspronkelijke recept werd dit gemaakt voor 4 personen, maar ik vind het nogal heftig voor 4 dus heb dat veranderd naar 8. De voedingswaardes zijn afgestemd op 8 personen.