Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.67
van
3
stemmen
Uienbrood
Dit uienbrood is lekker maar wordt nog lekkerder als je het kunt dippen in een lekkere saus of gebruik er de bloemkoolhummus voor!
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
min
Porties:
8
porties
Equipment
Ronde bakvorm van 20 cm doorsnede
Ingrediënten
40
ml
kokosolie
gesmloten
3
uien
in dunne ringen gesneden
60
gr
kokosmeel
½
tl
zout
½
tl
baking soda
4
eieren
3
plakken ontbijtspek
in reepjes
100
gr
spekjes
120
ml
kokosmelk
1
bosuitje
dun gesneden
Instructies
Verwarm de oven op 180˚C. Bekleed je blik met bakpapier.
Verhit 2 el kokosolie in de koekenpan en bak hier 2/3 van de uien zachtjes tot ze gaar en glazig zijn, ongeveer 10 minuten.
Doe over op keukenpapier en laat afkoelen.
Doe kokosmeel, zout en baking soda in een medium grote kom.
In een andere kom meng je de eieren, met de spekjes, de kokosolie en de kokosmelk. Roer dit even goed door en meng dan met de droge ingredienten.
Doe over in je klaarstaande bakvorm.
In de bovenkant van je uienbrood druk je de resterende (rauwe) ui en de reepjes ontbijtspe.
Zet voor ongeveer 50 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar.
Serveer met bosuitjes.
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
kokosmeel, uien
Auteur:
Simone
Nutrition
Calorieën:
247
kcal
,
Koolhydraten:
12
g
,
Eiwit:
10
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
11
g
,
Cholesterol:
87
mg
,
Natrium:
551
mg
,
Kalium:
158
mg
,
Vezels:
5
g
,
Suiker:
2
g
,
Vitamine A:
134
IU
,
Vitamine C:
4
mg
,
Calcium:
37
mg
,
Ijzer:
1
mg