Dit bananenbrood is lekker met zowel zoete aardappelpuree of pompoenpuree. Afhankelijk van het seizoen en wat je nog hebt liggen kun je daar makkelijk mee variëren.
10grvlozaadpsylliumvezel, verkrijgbaar bij bv Holland & Barret
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
2eieren
1tlkaneel
½tlgember
½tlkardemom
1elcacao
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar, behalve de extra banaan. Het is een vrij stevig beslag. Bekleed je cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Snij de extra banaan in de lengte doormidden en druk deze aan de bovenkant in het beslag.
Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 1 uur en 10 minuten of tot de cake gaar is.
Laat de cake even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en laat hem volledig afkoelen voor je het gaat aansnijden