Deze overheerlijke stoofpot is perfect voor de winter en kun je naar wens vega maken door de spekjes weg te laten
Bereidingstijd: 50 minutenmin
Totale tijd: 50 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
100grbacon
2elolijfolie
2-3grote zoete aardappelsschoongemaakt en in kleine blokjes
1-2auberginesin kleine blokjes
1teentjeknoflook
2blikjestomatenblokjes
zout en peper
½eloreganogedroogd
½elbasilicumgedroogd
2elpijnboompitjesgeroosterd, om te serveren
Verse basilicum om te serveren
Instructies
Verhit de olijfolie in een flinke koekenpan of stoofpan en bak hierin eerst de baconblokjes. Voeg de zoete aardappels en de aubergine toe en bak het geheel even goed door tot de aubergine een beetje bruin begint te kleuren.
Voeg de tomatenblokjes toe, de kruiden en peper en zout en bak het rustig voor ongeveer 40 minuten of tot de aubergine en de zoete aardappel goed gaar zijn.
Bewaren
Bewaar de stoofschotel in de koelkast voor maximaal 3 dagen of vries het in voor nader gebruik.
Serveren
Warm het op in de oven of in een koekenpan en serveer met de geroosterde pijnboompitjes en de verse basilicum. Als je de schotel opwarmt in de oven dek deze dan af om te voorkomen dat het uitdroogt aan de bovenkant