Je kunt voor dit recept natuurlijk zelf een pompoen in plakken snijden maar dat is niet heel eenvoudig. Ze verkopen tegenwoordig in de supermarkt kant en klare pompoenplakken. Heel handig en scheelt tijd (en vingers…)
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
1pakpompoenbladen350 gram of 1/2 pompoen
12volkoren lasagne bladen
2uiengesnipperd
1elolijfolie
1teentjeknoflookfijn gesneden
250grkastanjechampignonsfijn gesneden
1elgedroogde tijm
Peper
300grmager rundergehakt
1bliktomatenblokjes zonder zout
1,5elrode curry pasta
40ml
kokosmelk
100 mlwater
50gramandelschaafsel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met de olijfolie. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak tot deze goudbruin zijn. Laat het vocht even verdampen voor je het gehakt en de tijm toevoegt. Bakt het gehakt rul en zet het geheel even apart.
Verhit een andere pan (of haal het gehaktmengsel uit de pan en gebruik dezelfde) en bak hierin de curry pasta even aan. Voeg het blik tomatenblokjes toe en de kokosmelk. Voeg nog een scheutje water toe. Breng op smaak met peper.
Neem een ovenschaal en begin met een laag pompoenbladen, dan een laag volkoren lasagnebladen. Doe hierop de helft van je gehaktmengsel en wat van de saus. Herhaal deze laag nog een keer en dek dit dan af met pompoenbladen/lasagnebladen en eindig met de saus. Bestrooi met het amandelschaafsel en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de pompoen gaar is.