Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Banaan donuts met kokosdip
Deze banaandonuts zijn supermakkelijk om te maken. Het kost je inclusief oventijd niet meer dan 20 minuten dus hop de keuken in!
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Porties:
6
minidonuts
Equipment
Oven
Donutvormpjes
Ingrediënten
25
gr
kokosbloem
1
banaan
80
ml
ahornsiroop
1
tl
vanille extract
1/8
tl
zeezout
½
tl
bakingsoda
2
tl
koekkruiden
2
eieren
1
el
ahornsiroop
voor erover
Kokosrasp
om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Doe alle ingredienten (behalve kokosrasp en extra el ahornsiroop) in een keukenmachine en draai glad.
Verdeel over je – ingevette – donutvormpjes en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
Zodra ze zijn afgekoeld gebruik je een klein kwastje om de bovenkant licht in te smeren met ahornsiroop. Strooi er vervolgens de kokosrasp overheen.
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Amerikaans
Trefwoord:
banaan, donuts
Nutrition
Calorieën:
105
kcal
,
Koolhydraten:
19
g
,
Eiwit:
3
g
,
Vet:
2
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Cholesterol:
55
mg
,
Natrium:
80
mg
,
Kalium:
128
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
13
g
,
Vitamine A:
92
IU
,
Vitamine C:
2
mg
,
Calcium:
30
mg
,
Ijzer:
1
mg