Vegan roerbakschotel
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Groene vegan roerbakschotel

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Equipment

Ingredi├źnten

  • 1 broccoli in kleine roosjes gebroken
  • 200 gr sugarsnaps
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 200 gr spelt
  • 100 gr verse vegan pesto
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr spinazie
  • Peper en zout
  • Verse basilicum om te serveren

Instructies

  • Kook de broccoli en de sugarsnaps beetgaar. Giet af en zet apart. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Neem een grote wok en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Bak deze even kort mee.
  • Voeg vervolgens de pesto, de rode wijn azijn, de kikkererwten en de spelt toe. Roerbak het geheel even mee.
  • Voeg alle uitgelekte groenten toe plus de spinazie en roerbak tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de extra basilicum.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegan
Trefwoord: broccoli, kikkererwten, roerbak, snel, Sugarsnaps

Nutrition

Calorie├źn: 576kcal, Koolhydraten: 82g, Eiwit: 24g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 8g, Cholesterol: 2mg, Natrium: 308mg, Kalium: 1175mg, Vezels: 19g, Suiker: 15g, Vitamine A: 3194IU, Vitamine C: 173mg, Calcium: 214mg, Ijzer: 8mg