appel-wortelcake
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Appel-wortelcake

Deze cake is zeker niet zoet. Wil je hem wat zoeter dan kun je er wat kokosbloesemsuiker aan toevoegen of gebruik meer ahornsiroop.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 50 min
Porties: 12 plakken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gr appelmoes ongezoet
  • 6 eieren
  • 1 tl vanille
  • 120 ml kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el appelciderazijn
  • 180 gr geraspte wortel
  • 1 appel in stukjes gesneden
  • 85 gr kokosmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zeezout
  • 2 el geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed je cakeblik met bakpapier en zet opzij.
  • Meng de appelmoes met ei, vanille, kokosolie, ahornsiroop, appelcider en wortel en roer alles goed door.
  • Zeef kokosmeel, kaneel, bakpoeder, baking soda en zeezout en vouw dit door elkaar.
  • Doe over in cakeblik en strijk glad aan de bovenkant met een lepel. Strooi de kokos eroverheen en bak voor 50 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen voor je de cake aansnijdt.
Gang: Dessert/zoet
Trefwoord: appel, wortel

Nutrition

Calorieën: 185kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 4g, Vet: 14g, Verzadigd vet: 11g, Cholesterol: 82mg, Natrium: 207mg, Kalium: 158mg, Vezels: 4g, Suiker: 6g, Vitamine A: 2633IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 46mg, Ijzer: 1mg