Cranberry broodjes
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Cranberrybroodjes met walnoot

Deze zoete broodjes zijn heerlijk als ontbijt! Heb je geen chufa of cassavemeel dan kun je ook amandelmeel gebruiken als vervanging.
Porties: 8 broodjes

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 100 gr geraspte wortel
  • Rasp van 1 limoen
  • 75 gr gedroogde cranberries
  • 70 gr walnoten gehakt
  • Snufje zeezout
  • 1,5 el appelcider
  • 3 el cassavemeel
  • 45 gr chufameel
  • 30 gr amandelmelk bij het totaal gewogen
  • 1 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Doe de eieren in een kom en klop ze tot ze lichtgeel en luchtig worden. Voeg de wortelrasp, kokosolie, limoenrasp en zout toe en meng even door. Voeg bakpoeder en appelciderazijn toe.
  • Meng de meelsoorten door elkaar en voeg toe aan het beslag.
  • Voeg als laatste de cranberries en de walnoten toe. Het is een redelijk nat beslag.
  • Vet je vormpjes in en verdeel het beslag erover. In kleine vormpjes zoals de mijne of bv muffinvormpjes is de baktijd ongeveer 30 minuten. Gebruik je een cakevorm dan zal het iets langer zijn.

Nutrition

Calorieën: 202kcal, Koolhydraten: 15g, Eiwit: 4g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 7g, Cholesterol: 82mg, Natrium: 46mg, Kalium: 172mg, Vezels: 2g, Suiker: 7g, Vitamine A: 2207IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 65mg, Ijzer: 1mg