Voor het maken van dit gerecht heeft je slowcooker wel even wat tijd nodig. Hou voor de slowcooker ongeveer 8 uur aan. In een gewone stoofpan maak je dit in 3-4 uur.
Doe het vlees met de specerijen en kruiden in een slowcooker of stoofpan. Voeg het water toe en roer even kort door. Laat dit minimaal een uur of drie pruttelen (vier uur voor het beste resultaat). Gebruik je een slowcooker hou dan 8 uur aan voor het rundvlees. Wanneer je dit goed doet, moet je huis al heerlijk gaan geuren naar de Midden Amerikaanse keuken. Lekker!
Wanneer het vlees lekker mals en gaar is, kun je met twee vorken het vlees uit elkaar halen. Verwarm een oven voor op 200C en zet op het aanrecht een flinke ovenschaal klaar.
Samenstellen van de enchiladas
Pak een tortillawrap schep hier een flinke lepel van het fijne vlees op. Schep hierover een lepeltje kidneybonen, paprikablokjes en wat geraspte kaas overheen. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal
Herhaal dit tot de ovenschaal mooi gevuld is met die heerlijke, Mexicaanse rolletjes en strooi dan de resterende gerapste kaas over de tortillarolletjes.
Zet de ovenschaal 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de kaas een mooi krokant korstje over de enchiladas is geworden.
Serveer 2 enchiladas per persoon met wat creme fraiche en de nachochips met guacamole als bijgerecht.