Heerlijke enchiladas met stoofvlees
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Enchiladas met zachtgegaarde riblap

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 4 uur
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 750 gr rib- of stooflappen in grote stukken gesneden
  • 250 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 stuks chipotle pepers in stukjes gehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper gemalen
  • 200 ml water

En verder:

  • 8 stuks tortillawraps de medium variant
  • 150 gr kidneybonen uit blik
  • 1 stuk rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 250 gr kaas geraspt
  • 75 gr creme fraiche
  • 1 zak nachochips
  • 50 gr guacamole

Instructies

  • Doe het vlees met de specerijen en kruiden in een slowcooker of stoofpan. Voeg het water toe en roer even kort door. Laat dit minimaal een uur of drie pruttelen (viier uur voor het beste resultaat). Wanneer je dit goed doet, moet je huis al heerlijk gaan geuren naar een Midden Amerikaanse keuken. Lekker!
  • Wanneer het vlees lekker mals en gaar is, haal je het uit de pan en laat het even kort rusten op een plank. Vervolgens pluk je met twee vorken het vlees rustig uit elkaar. Verwarm een oven voor op 220C en zet op het aanrecht een flinke ovenschaal klaar.

Samenstellen van de enchiladas

  • Pak een tortillawrap schep hier een flinke lepel van het fijne vlees op. Schep hierover een lepeltje kidneybonen, paprikablokjes en wat geraspte kaas overheen. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal
  • Herhaal dit tot de ovenschaal mooi gevuld is met die heerlijke, Mexicaanse rolletjes en strooi dan de resterende gerapste kaas over de tortillarolletjes.
  • Zet de ovenschaal 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de kaas een mooi krokant korstje over de enchiladas is geworden.
  • Serveer 2 enchiladas per persoon met wat creme fraiche en de nachochips met guacamole als bijgerecht.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: rundvlees, tortilla