200grgorgonzolapittige, de kruimelige soort, niet de romige
paar takjes verse tijm
1/4tlnootmuskaat
1/4tlcayennepeper
peper en zout
Instructies
Snijd de varkenshaas overlangs in, maar niet helemaal door. Draai hem om en leg met de opengesneden kant plat op een stuk plastic folie. Dek de andere kant af met nog een stuk folie en sla de varkenshaas met de deegroller plat tussen het plastic. Je moet hem zo dadelijk gaan vullen dus hoe platter hoe beter.
Wrijf vervolgens de varkenshaas aan beide kanten in met peper en zout. Leg plakjes bresaolo op de opengeslagen varkenshaas, maar laat de randen vrij. Fruit de ui en knoflook even in een pannetje en hak de olijven en de pijnboompitjes voor de vulling klein. Dit kan met een mes of in het bakje van de staafmixer. Doe wat van de vulling op de varkenshaas en rol hem in de lengte zo strak mogelijk op. Bind dicht met slagerstouw. Herhaal dit met de tweede varkenshaas. Braad beide varkenshazen gaar in de koekenpan en laat rusten terwijl je de saus maakt.
Maak een roux door de roomboter in een pannetje te smelten en hier de bloem aan toe te voegen. Laat even bakken om de bloem te garen. Doe langzaam al roerend de slagroom en kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook tot het de gewenste dikte heeft. Voeg dan de gorgonzola toe en laat in de kaas smelten. Breng op smaak met verse tijm, nootmuskaat, cayennepeper en peper en zout
Snijd de varkenshaas in mooie plakken en serveer met de gorgonzolasaus.